Nyheter

Det finns dock förutom svarta svanar en del konkreta orosmoln på himmelen. Inte minst konflikterna i Mellanöstern som redan nu har resulterat i ökande priser på bred front.

När man talar om "smart" fastighetsskötsel, eller "smart" något inom branschen för den delen så tänker man oftast på ny teknik. Men det är inte vad detta inlägg handlar om. Det handlar om hur man kan smarta beslut i vardagen för att på så vis kunna spara både tid och pengar.

Det verkar onekligen som att de tuffare ekonomiska tiderna håller i sig både i Sverige och i omvärlden. Sverige sticker dock ut något på ett tråkigt vis med vår allt svagare valuta och hög belåning.

Eftersom vi framgent inte kommer att kunna ha förutsättningar att hålla en tillfredsställande takt på uppdateringar här så kommer vi ha en längre paus.

Inte minst i min egen BRF där jag sitter som ordförande så märks det nu på allvar hur framförallt räntorna drar iväg. Detta är otroligt viktigt att hålla koll på eftersom att även om föreningen sitter med likvida medel så måste kassaflödet vara i sin ordning.

Jag har flertalet gånger under mina år som fastighetsförvaltare, lite skämtsamt sagt att Plan-B är att starta upp en byggfirma. Detta eftersom jag vet vad beställaren faktiskt vill ha och framförallt för att så många hantverkare/entreprenörer har så svårt att leverera god service.

En fråga som dykt upp den senaste tiden är specifikt om hur man kan få bukt med elkostnaden som en bostadsrättsförening.

Oroliga tider

14.12.2022

Det börjar märkas en påtaglig oro i dagens omvärldsläge med ökande räntor, inflation, energipriser etc.